از عمده ترين مشکلاتي که در بحران ها بوي‍ژه در زله گريبانگير مردم و آسيب ديدگان مي شود مشکل مربوط به آب است. اين مشکل چه در هنگام حادثه و چه بعد از حادثه همواره سلامت مردم را تهديد کرده و در صورت بي توجهي يا کم توجهي در تأمين و نظارت بر آن به شدت بحران افزوده خواهد شد.




نياز به آب تصفيه شده از نظر کمي و کيفي


مانند هر جمعيتي، مردم جابجا شده نياز به دسترسي آب با کيفيت خوب و به مقدار کافي دارند. اين نياز در مورد اردوگاه ها و جايي که تراکم جمعيت در آنها بالا بوده و خطر اپيدمي بيماري هاي منتقله توسط آب زياد است بيشتر مي باشد. در واقع مهمترين اصل، زنده ماندن مردم است. بنابراين بايد حداقل آب مورد نياز از نظر کمي براي اين منظور تأمين شود. ميزان آب مورد نياز براي ادامه حيات 15 تا 20 ليتر براي هر فرد در شبانه روز است ولي در مواقع بروز بحران که آب تصفيه شده، دستگاه تصفيه آب، پکيج تصفيه فاضلاب، تصفيه خانه ها يا هر گونه اسيون در دسترس نيست، جيره بندي روزي 4 تا 5 ليتر براي هر نفر نيز کافي خواهد بود. لذا رعايت اين نکته ضروريست که در اين شرايط از حداقل آب، بيشترين استفاده به عمل آيد و تا حد ممکن از ريخت و پاش و هدر رفتن آن جلوگيري شود. از نظر کيفي نيز آب مصرفي بايد براي سلامتي بي خطر بوده و داراي ظاهر و طعم مورد قبول مردم باشد.

بهداشت آب در بروز بحران ها


نکات لازم در خصوص حفاظت از چاه آب



  • يک نفر را جهت نگهداري چاه مشخص کنيد؛

  • با حصارکشي دور چاه آن را در مقابل حيوانات محافظت کنيد؛

  • استفاده از سطل هاي خصوصي جهت برداشت آب از چاه را ممنوع کنيد و يک سطل ثابت با طناب تهيه و از آن استفاده نمائيد؛

  • سکويي که سطل روي آن قرار گيرد و با زمين قرار نداشته باشد درست کنيد؛

  • فاصله منابع آلوده کننده مانند توالت ها بايد حداقل 30 متر از چاه بوده و در پائين دست چاه قرار داشته و يک زمين زهکشي اطراف چاه احداث شود؛

  • يک پمپ دستي يا موتور پمپ در چاه نصب کنيد و روي چاه را بپوشانيد؛

  • تمام معيارهاي حفاظتي هدف شان پيشگيري از ورود موجودات موجود در مدفوع به آب است (در اثر تماس مستقيم ، يا با افتادن خاک هاي آلوده به مدفوع در داخل آب و غيره).



مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

موسسه سیمرغ علم ایندکس وار علیرضا اصل عبیاوی پور مهاجرت به استرالیا صدای دانشجو